Gratis e-learning ‘Begeleiding in Geld’ van start!
Valente publiceert ‘Begeleiding in Geld’, een gratis e-learning voor de financiële educatie van begeleiders in de MO/VO/BW, zorgprofessionals, wijkteammedewerkers en íedereen die meer over de onderwerpen stress, schulden en sparen te weten wil komen.
Professionals worden steeds vaker geconfronteerd met cliënten met financiële problematiek. Ze willen hiermee aan de slag gaan, maar weten niet altijd waar te beginnen of hoe het gesprek aan te gaan. Valente wil deze kennis vergroten en een nieuwe werkwijze introduceren waarbij er meer aandacht is voor financiële begeleiding. Om professionals voldoende toe te rusten om volgens deze werkwijze te werken, is de e-learning ‘Begeleiding in Geld’ ontwikkeld.
Eerder signaleren van schuldenproblematiek
De e-learning heeft een focus op de relatie tussen stress en gezondheidsklachten en het (eerder) signaleren van schuldenproblematiek. Dit kan professionals helpen om financiële stress te herkennen en door te vragen op financiële problematiek.
De e-learning is opgebouwd uit drie modules die afzonderlijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Deze gaan over schuldhulpverlening, inkomen op orde brengen en kinderen. Ook is er een uitgebreide kennisbank die als naslagwerk dient. Er zijn twee extra modules, specifiek gericht op organisaties in de vrouwenopvang en beschermd wonen.
E-learning voor iedereen
De e-learning is relevant voor álle organisaties (al dan niet lid van Valente) waar gezinnen en individuen met financiële problemen begeleid of geadviseerd worden. ‘Begeleiding is Geld’ is gratis te volgen: https://www.e-learning-begeleiding-in-geld.nl
Deze e-learning is een samenwerking van Valente met de Tussenvoorziening, RIWB/KAM, Kesslerstichting, HVO-Querido, Kwintes, Moviera, Blijf Groep, Wender en Sociaal Kabaal.
‘Iedere begeleider moet aandacht hebben voor de financiële situatie van zijn cliënt. Zonder dit leefgebied komt de cirkel nooit rond.’
Marthe Riemeijer, beleidsadviseur Armoede en Schulden bij Valente betrokken bij de totstandkoming van de e-learning
Dit project 7005 wordt mogelijk gemaakt door:
Communicatiemateriaal
Wil je zelf communiceren over onze e-learning op social media? Dat kan! Op deze pagina stellen we een aantal communicatiematerialen beschikbaar.