Spring naar content

Maarten Hijink nieuwe directeur Valente

20 augustus 2024

Maarten Hijink is met ingang van 1 oktober de nieuwe directeur van vereniging Valente. Maarten volgt Esmé Wiegman op.

Hijink is van jongs af aan politiek betrokken en actief en werkte jarenlang voor de SP in Den Haag. Dat deed hij tien jaar als fractiemedewerker en sinds 2017 als Kamerlid. Tot april 2023 was hij in de Tweede Kamer woordvoerder op het terrein van gezondheidszorg.

‘Als Tweede Kamerlid en woordvoerder op het terrein van de maatschappelijke opvang, GGZ en jeugdzorg heb ik veelvuldig gesproken met en over de mensen die we als samenleving niet mogen laten vallen. De omgang met de meest kwetsbare mensen is een belangrijke graadmeter van onze beschaving. 

‘Voor mij zijn de contacten met een minister of staatssecretaris altijd even waardevol geweest als het contact met cliënten en medewerkers in de sector. Ik hoop mijn kennis, ervaring en brede netwerk te kunnen benutten voor de uitdagende opdracht waar Valente voor staat, in samenwerking met de leden van de vereniging en andere stakeholders in ons land.’

Ineke van Hooff, voorzitter Valente, is blij met de komst van Maarten. ‘Met Maarten hebben we een betrokken directeur gevonden, ik heb er vertrouwen in dat hij de leden en cliënten van Valente goed zal gaan vertegenwoordigen’.

Contact hierover kan met Esmé Wiegman, via bestuurssecretaris Linda van den Brink.

Contact hierover?

Linda van den Brink

bestuurssecretaris & coördinator basisnetwerk BW&B

linda.vandenbrink@valente.nl

06 10624341

Thema’s

beschermd en begeleid wonen, strategie, verenigingsmanagement

Meer informatieover Linda van den Brink